Україна повернула з полону понад 100 військових, зокрема захисників "Азовсталі"

Україна та росія 3 листопада провели черговий обмін полонених. Додому повернули 107 військових, серед них 6 офіцерів та 101 рядовий і сержант

Журналіст відділу новин
Україна повернула з полону понад 100 вій…
Звільнені з полону українські захисники, 3 листопада 2022 року

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає Depo.ua.

Звільнили бійців зі ЗСУ, Військово-морських сил, тероборони, Державної прикордонної служби, Нацполіції, Державної спеціальної служби транспорту та Нацгвардії, зокрема трьох "азовців".

Серед звільнених — 74 захисники "Азовсталі". "Деякі добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто", — зазначив Єрмак.

Крім того, Україна повернула поранених у боях військових. Так, обміняли тяжкопоранених та лежачих із Маріуполя й "Азовсталі", військових з осколковими пораненням рук і ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Деякі бійці зазнали поранень ще в березні.

Також серед звільнених є захисники з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Є й поранений унаслідок вибуху в Оленівській колонії. 

Зазначимо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов 3 листопада в ефірі телемарафону повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення росії Україні вже вдалося звільнити з полону 1138 військовослужбовців.

А наприкінці вересня очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук розповідала, що росія досі утримує в полоні 2,5 тисячі українців, серед них багато цивільних. 

"Держава зробить все необхідне, щоб допомогти кожному з них. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за якісну роботу. Вдячний всій команді. Повертаємо і повернемо", - резюмував Єрмак.

Нагадаємо, днями Україна звільнила з полону ще 52 людей, зокрема лікаря з "Азовсталі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme