Україна позбавила посла Ірану акредитації через безпілотники

У відповідь на постачання Іраном безпілотників до росії Україна позбавила посла цієї близькосхідної країни акредитації та скорочує кількість дипломатичного персоналу її посольства в Києві

Журналіст відділу новин
Україна позбавила посла Ірану акредитаці…

Про це заявили у МЗС України, передає Depo.ua.

Рішення ухвалили після доручення президента невідкладно відреагувати на факти використання військами рф зброї іранського виробництва на території України.

Так, 23 вересня до Міністерства закордонних справ України було викликано тимчасового повіреного в справах Ірану в Україні.

Йому заявили, що постачання іранського озброєння росії, яке вона використовує проти мирного населення України та Сил оборони, напряму суперечить публічно задекларованій вищим керівництвом Ірану позиції нейтралітету, поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Постачання зброї росії для ведення війни проти України є недружнім актом, який завдає серйозного удару відносинам України та Ірану, наголосили в МЗС. 

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. Однак МЗС уже звертало увагу на висловлювання керівництва Ірану, у яких опосередковано виправдовується агресія рф проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme