UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна працює, щоб розширити міжнародні санкції на атомну галузь рф, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив про роботу українських дипломатів над тим, щоб добитися від партнерів, зокрема Європейського Союзу, запровадження санкцій на російську атомну галузь

Журналіст відділу новин
Україна працює, щоб розширити міжнародні…
Володимир Зеленський

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні 25 лютого, передає Depo.ua.

"Наші дипломати й уся держава працюють над тим, щоб розширити глобальні і, зокрема, європейські санкції ще на російську атомну галузь, на "Росатом", всіх, хто причетний до ракетної програми і ядерного шантажу держави-терориста", — заявив він.

Зеленський зазначив, що вже є відповідні кроки партнерів, зокрема Сполучених Штатів та Великої Британії. Україна очікує відповідних кроків і від Європейського Союзу, додав президент.

Коментуючи 10-й пакет санкцій ЄС, Зеленський сказав, що в ньому є "потужні нові санкційні кроки проти військової промисловості та фінансового сектору держави-терориста і проти пропагандистів, які втопили у брехні російське суспільство".

Президент додав, що українська влада також продовжить роботу над санкціями України проти російських суб’єктів та всіх, хто їм допомагає. "Будуть відповідні рішення", — наголосив Зеленський.

Зазначимо, Європейський Союз 25 лютого ввів у дію десятий пакет санкцій проти росії. З-поміж обмежень — санкції проти 7 іранських компаній, російського каучуку та заборона громадянам рф працювати в керівних органах компаній критичної інфраструктури ЄС.

Крім того, до 10-го пакета санкцій ЄС потрапили 121 фізична та юридична особа, зокрема відповідальні за депортацію українських дітей, також передбачаються значні нові обмеження на імпорт/експорт та заборону російських пропагандистських ЗМІ.

Журналіст Рікард Джозвяк писав, що для прискорення рішення з цього пакета виключили "суперечливі" пункти, зокрема алмази та ядерну сферу. Також Єврокомісія відмовилася від планів включити до пакета санкцій атомну галузь росії та її представників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme