"Відгомін тріумфу української музики в Нью-Йорку пролунає у Києві": у столиці 30 травня виступить "Київська камерата" з диригенткою Кері-Лінн Вілсон

У Національній філармонії України у Києві за участі академічного камерного хору "Київ" 30 травня виступатимуть з американською програмою Національний ансамбль солістів "Київська камерата" разом з диригенткою Кері-Лінн Вілсон

Журналіст відділу новин
"Відгомін тріумфу української музики в Н…

Про це повідомляють організатори концерту, пише Depo.ua.

28 квітня на сцені всесвітньо відомого Carnegie Hall у Нью-Йорку відбувся тріумфальний концерт української академічної музики у виконанні Національного ансамблю солістів "Київська Камерата" за участі диригентки Керрі Лінн Вілсон, зіркової мецо-сопрано Джойс ДіДонато та всесвітньо відомого українського хору "Думка".

"Концерт "Камерати" на сцені Carnegie Concert Hall став кульмінацією великого благодійного концертного туру містами США. 28 квітня у Нью-Йорку потужно пролунала музика Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Вікторії Польової, Олександра Козаренка, Володимира Зубицького, Золтана Алмаші, Олександра Щетинського, Мирослава Скорика. Американська аудиторія надзвичайно чуттєво сприйняла переважно незнайомі для себе шедеври сучасної української музики", — йдеться у повідомленні.

Диригентка Кері-Лінн Вілсон — канадка українського походження, підтримала Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії. У 2022 році з ініціативи Метрополітен-опера та Польської національної опери було створено колектив Ukrainian Freedom Orchestra, до складу якого увійшли виключно українські музиканти. Оркестр очолила Вілсон.

"Україна — горда і незалежна нація з власною історією і з унікальною власною культурою. Напад Путіна вимагає відповіді, й оскільки я не можу взяти до рук зброю, я взяла до рук диригентську паличку як свою зброю. Наприклад, учасників Ukrainian Freedom Orchestra я називаю не інакше, як "солдатами музики", і сама наша присутність, наша співпраця з українськими музикантами та ансамблями, такими яскравими колективами як "Київська Камерата", які грають чудові твори української академічної музики та визнані європейські шедеври, є потужним твердженням того, що культуру не можна стерти чи змусити замовкнути", — розповідає Кері-Лінн Вілсон. 

30 травня "Київська камерата" разом з Кері-Лінн Вілсон виступатиме з американською програмою у Національній філармонії України у Києві за участі академічного камерного хору "Київ". 

Ініціатором та організатором туру стала благодійна організація USA for Ukraine.

Головним партнером концертного туру Національного ансамблю солістів "Київська камерата" Сполученими Штатами Америки став Дом Майстер Клас.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme