UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна просить у США зенітно-ракетні комплекси Patriot, – ЗМІ 

Українська влада просить офіційний Вашингтон допомогти Україні та надати зенітно-ракетні комплекси Patriot

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Україна просить у США зенітно-ракетні ко…
Фото: Генштаб ЗСУ

Системи протиповітряної оборони потрібні, аби підготуватися до оборони перед ймовірним новим військовим наступом Російської Федерації.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN

Журналісти видання стверджують, що отримали ексклюзивну інформацію від співрозмовників серед американських високопосадовців.

Джерела повідомили журналістам, що у Білому домі не відкидають ймовірність поставок MIM-104 Patriot в Україну. Хоч і виловлюють занепокоєння, що такі поставки можуть розглядатися Росією як вкрай провокаційні.

"Оскільки ми стежимо за дипломатичними каналами, ми також будемо готуватися до всіх непередбачених ситуацій, що ми й робимо останні кілька тижнів. Йдеться про підготовку конкретних відповідей на російську ескалацію, якщо вони знадобляться – конкретні, надійні, чіткі відповіді, якщо вони знадобляться", – прокоментував ситуацію радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Зауважимо, що MIM-104 Patriot – це американський зенітний ракетний комплекс. Він складається з ракети повітряного перехоплення та високопродуктивної радарної системи.

Нагадаємо, журналісти видання інформували про те, що Росія стягнула ще більше військ до кордону з Україною. Це сталося попри застереження США та європейських країн. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme