"Загине багато солдатів РФ": Кулеба запевнив, що Україна готова захищатися у разі вторгнення

Україна співпрацює зі союзниками задля стримування Кремля, однак, в разі нападу, українська армія готова захистити свої території

Редактор стрічки новин
"Загине багато солдатів РФ": Кулеба запе…
Фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українські військовослужбовці готові захищати країну від вторгнення Росії, ціна нападу на Україну матиме для Кремля високу ціну.

Про це він сказав в інтерв'ю британським журналістам, передає Depo.ua з посиланням на SkyNews.

"Ми, разом із партнерами, повинні зробити цю ціну нестерпною для Путіна", – сказав Кулеба.

Він додав, що США та інші союзники можуть завдати економічного удару по Росії, а Україна оборонятиме свої землі військовими силами.

"Мені шкода казати це, але загине багато російських солдатів, і ми сподіваємося, що президент Путін не хоче, щоб це сталося", – додав очільник МЗС України.

Кулеба також описав тристоронній підхід до спроб відмовити Росію від нового нападу. Йдеться, зокрема, про політичні повідомлення, санкції та більш тісну співпрацю з партнерами.

Голова МЗС зауважив, що Україна не очікувала, що сили НАТО боротимуться з Росією разом з українськими військами в разі вторгнення, однак розраховує на підтримку Альянсу.

"Ми просимо допомогти нам уникнути війни або, якщо ми не маємо альтернативи через готовність Росії розпочати війну, допомогти нам зміцнити нашу армію", - вказав міністр закордонних справ.

Як відомо, Дмитро Кулеба 8-9 грудня перебуває у Великій Британії з робочим візитом.

Нагадаємо, згідно з останніми даними, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальйонно-тактичних груп.

Згодом у ЗМІ потрапили дані розвідки, у яких розкривається план наступу Росії на Україну.

Також повідомлялося, що аналітики проекту Conflict Intelligence Team виявили, що на кордон з Україною російські Збройні сили перекинули як мінімум один зенітно-ракетний комплекс "Бук".

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme