Україна проситиме кредиторів обнулити наш зовнішній борг

Масштаб руйнувань, яких завдала Росія Україні, колосальний. Для відбудови зруйнованих міст Україні знадобиться дуже багато коштів

Редактор стрічки новин
Україна проситиме кредиторів обнулити на…
Фото: Facebook Валерія Пацкана

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан ініціює порушення питання обнулення зовнішнього боргу України.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Рахункової палати, передає Depo.ua.

"Масштаб руйнувань в Україні, завданих агресією Росії, колосальний! Зважаючи на це, від наших зовнішніх кредиторів необхідно вимагати списання боргів України. На сьогодні зовнішній борг становить 1,6 трлн грн або понад 57 млрд доларів", - наголосив Пацкан.

За словами голови Рахункової палати, Міжнародні фінансові організації повинні переглянути боргову політику та обнулити борги України.

"Агресор буде знищений! І нас очікуватиме робота з відновлення країни!" - наголосив Пацкан. 

Україні ініціює списання боргів

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів оприлюднило графік платежів за державним боргом станом на 1 січня 2022 року. Згідно з документом, Україні треба виплатити 550 млрд грн

24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. 

За п'ять днів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme