Україна проведе перші масштабні кібернавчання для захисту критичної інфраструктури

Рада національної безпеки і оборони у грудні 2021 року проведе перші масштабні українські навчання з кіберзахисту критичної інфраструктури Grid NetWars

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна проведе перші масштабні кібернав…
Фото: Pixabay

Під час навчань команди будуть працювати над відбиттям імітованих кібератак.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу РНБО.

"Формат Grid NetWars передбачає командну роботу з відбиття імітованих кібератак – під час навчань представники державних органів та приватних компаній відпрацюють на практиці вміння захищати об’єкти критичної інфраструктури від хакерів", – йдеться у повідомленні.

За словами керівника управління забезпечення діяльності НКЦК Сергія Прокопенка, Російська кіберагресія вимагає невідкладних заходів спрямованих на підвищення ефективності національної системи кібербезпеки. Зокрема, йдеться про зміцнення кадрового потенціалу експертів, які відповідають за кібербезпеку держави.

"Одним з таких заходів є навчання Grid NetWars, яке в режимі реального часу дозволить отримати передовий досвід у сфері ідентифікації та протидії кібератакам на критичну інфраструктуру України і підвищить готовність українських фахівців до реагування на кіберінциденти будь-якої складності", – зазначив він.

Нагадаємо, у травні у РНБО анонсували створення кібервійськ в Україні. РНБО під час засідання розглядала питання, які стосуються кібербезпеки й затвердила Стратегію кібербезпеки України.

2 листопада стало відомо, що Міністерство оборони завершило підготовку законопроекту про створення кібервійськ. Міноборони відмовилося надати дані про матеріально-технічні та фінансові ресурси, які необхідні для створення такого виду військ. Там заявили, що це "інформація з обмеженим доступом".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme