Україна скоротила персонал посольства Білорусі до п'яти осіб

Україна скоротила до мінімуму кількість білоруських дипломатів у країні

Редактор стрічки новин
Україна скоротила персонал посольства Бі…
Фото: МЗС

У відповідь на недружні дії Білорусі Міністерство закордонних справ України скоротило кількість персоналу посольства Білорусі в Україні до п‘яти осіб.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Міністерство закордонних справ України направило МЗС Білорусі офіційну ноту про рішення української сторони скоротити кількість персоналу посольства Білорусі в Україні до п‘яти осіб. Дипломатична акредитація решти співробітників білоруського посольства скасовується, а їхнє та членів їхніх родин перебування на території України оголошується небажаним", - зазначив він.

За словами Ніколенка, крім того, після повернення білоруських дипломатів до України за принципом взаємності для них встановлюється дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру Києва.

Відповідно до статті 25 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, МЗС України також анулювало екзекватуру почесного консула Білорусі у Львові.

"Такі рішення є відповіддю нашої держави на недружні дії білорусі щодо співробітників дипломатичних установ України в Мінську та Бресті", - підкреслив речник.

У міністерстві також застерегли білоруську владу, що будь-які її подальші недружні кроки стосовно України отримають рішучу відповідь.

Нагадаємо, 23 березня Білорусь зажадала, щоб 12 українських дипломатів упродовж 72 годин залишили територію країни.

Раніше білоруська сторона звинуватила у шпигунстві співробітників українського посольства в Мінську, які офіційно представляють різні відомства: МО, СБУ, ДПСУ, що до війни проводили сотні зустрічей з офіційними представниками Білорусі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme