"Україна стоїть на порозі енергетичної кризи", – Порошенко 

Україні загрожує масштабна енергетична криза, але чинна влада не надає усім ризикам першочергового значення 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Україна стоїть на порозі енергетичної к…
Фото: Сайт партії ЄС

Це означає, що країна на початок опалювального сезону залишається можливо без електрики.

Про це заявив п'ятий президент України Петро Порошенко 13 жовтня, передає Depo.ua.  

"В країні в 10 разів менше енергетичного вугілля на електричних станціях, ніж має бути. Мінімальний обсяг, який сьогодні мав бути, складає 2 мільйони 850 тисяч тонн. Сьогодні 660 тисяч тонн", – сказав Порошенко. 

П'ятий президент України нагадав, що з  енергетичною кризою Україна вже стикалася у 2014 році.

"З листопада 2014 року було припинене постачання електроенергії з Росії. Почалися віялові відключення в умовах тотальної блокади Російської Федерації. Нехай їм (чинній владі, – ред.) хтось розповість, як робити операцію пораненому воїну, коли у всьому місті немає світла, під свічкою. Нехай їм розкажуть, як українські жінки народжували в ліфтах при відсутності світла", – додав Порошенко.

За його словами, чинна влада на чолі із президентом Володимиром Зеленським не сприймає енергетичну загрозу серйозно та не шукає шляхів для подолання енергетичної кризи.

"Офіс Зеленського більше цікавить переслідування "Європейської Солідарності" за події драматичного 2014 року", – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, днями народна депутатка від "Європейської Солідарності" Вікторія Сюмар прокоментувала підготовку до опалювального сезону в Україні. За її словами, Україна не готова до опалювального сезону, а люди стоять у чергах за дровами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme