Україна створить водневий коридор до Німеччини: Що про це відомо

Оператор газотранспортної системи України повідомив про створення спільного з Німеччиною, Чехією та Словаччиною водневого коридору

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна створить водневий коридор до Нім…
Фото: Pixabay

Через цей коридор країни хочуть постачати водень з України до Німеччини.

Таким чином планується розвантажити українську ГТС, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Оператора.

Зазначається, що водневий коридор також дозволить транспортувати водень з виробничих підприємств до споживачів водню в Чеській Республіці та Словаччині. Учасниками проєкту стали компанії-оператори ГТС чотирьох країн: EUSTREAM (Словаччина), Оператор ГТС України, NET4GAS (Чехія) і OGE (Німеччина).

"Природний газ залишиться ключовим джерелом енергії і важливим чинником програми з декарбонізації у найближчі два десятиліття. Тим не менш, водень, ймовірно, відіграватиме значну роль до 2050 року, коли європейська економіка, як очікується, досягне вуглецевої нейтральності", – йдеться у дописі.

Заступник генерального директора з розвитку та трансформації Оператора ГТС України Павел Станчак зауважує, що водень – це перспективна технологія, яка знаходиться на ранній стадії впровадження у масштабах всієї економіки.

Уточнюється, що у разі успішного завершення проєкту українська ГТС матиме роботу, якщо Росія вирішить припинити транзит газу через територію України після 2024 року.

Оператор газотранспортної системи України повідомив про створення спільного з Німеччиною, Чехією та Словаччиною водневого коридору

Фото: Оператор ГТС

Нагадаємо, у червні стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель хоче використати українську ГТС для експорту водню.У березні Німеччина та Україна вже домовились про співробітництво у таких сферах як водень та відновлювальна енергетика.

Читайте також: Замість газу:  Чи зможе Україна стати експортером водню

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme