Україна та Росія могли б стати добрими сусідами, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, за якої умови Україна та Росія могли б мати добросусідські відносини

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна та Росія могли б стати добрими с…
Фото: МЗС України

За його словами, для цього Кремль має визнати, що росіяни та українці – дві окремі нації, які проживають в суверенних державах.

Про це Кулеба заявив у інтерв'ю для директора Польського Інституту міжнародних відносин (PISM) Славомира Дембського, пише Depo.ua.

"Я переконаний, що ми могли б мати добросусідські відносини з Росією. Але це вимагає від росіян визнати реальність, що росіяни і українці – це дві окремі, вільні нації, які живуть у своїх власних суверенних державах, самостійно вирішуючи свою долю, в тому числі вибір моделі розвитку і союзів", – зауважив він.

Глава МЗС України також додав, що в результаті нападу Росії загинули тисячі українців, а частина території країни опинилася під окупацією. Такі дії Москви знищили перспективу добросусідських відносин між російськими та українськими народами.

Нагадаємо, 12 липня стало відомо, що на сайті Кремля опублікували українською та російською мовами статтю президента Росії Володимира Путіна про "історичну єдність росіян та українців". Величезна стаття майже на 40 тисяч знаків переповідає основні радянські та російські міфи про те, що українці та росіяни – "один народ, одне ціле".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme