Україна увійде в НАТО раніше, ніж стане членом ЄС, – Кулеба

Консенсус про те, що Україна зрештою буде в НАТО, існує. Але давати якісь орієнтири або будувати графік нашого вступу в НАТО не готові

Україна увійде в НАТО раніше, ніж стане…
Фото: МЗС

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю LIGA.net, передає Depo.ua.

Він також зазначив, що Україна увійде в НАТО раніше, ніж у Євросоюз.

"За логікою історичного процесу я можу доволі впевнено припустити, що членом НАТО Україна стане раніше, ніж членом ЄС", - сказав Кулеба.

Водночас міністр додав, що робити прогнози, коли це може статися поки рано.

"Політичний консенсус про те, що Україна зрештою буде в НАТО – існує. І він був підтверджений на останньому саміті. Але давати якісь орієнтири або будувати графік нашого вступу в НАТО не готові. Це сумно, але це – реальність, з якою нам треба працювати... Конкретно в цьому питанні ми там само, де були і у 2008 році", - сказав Кулеба.

Очільник МЗС переконаний, що Україна з 2008 року достатньо змінилася, щоб отримати від НАТО новий етап у євроатлантичній інтеграції, але окремі країни продовжують вимагати якихось реформ. На думку міністра, це просто відмовки.

"Є країни, які перетворили реформи на виправдання. Вони з власних міркувань не готові йти на нові ступені відносин з Україною і виправдовуються: "Соррі, цього не буде, тому що недостатньо реформ"... І коли я чую від них цей лемент: ой, зробіть ще трішки реформ, – то цього я вже не сприймаю", – сказав Кулеба.

Нагадаємо, 14 червня члени НАТО на саміті підтвердили відданість рішенню 2008 року про можливість прийняти Україну до альянсу через План дій щодо членства.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розраховує, що НАТО надасть Україні План дій щодо членства вже у 2022 році.

Читайте також: Шлях до НАТО: Чи вдасться Україні перетнути "червоні лінії" Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme