Україна в ООН ініціювала засідання щодо протидії фейкам

Україна ініціювала в ООН засідання високого рівня на тему "Перевірка фактів як глобальна практика з протидії дезінформації та неправдивим відомостям"

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Міністерства закордонних справ.

"Україна має унікальний досвід у виявленні, аналізі та спростуванні дезінформації, набутий у рамках боротьби з гібридною агресією з боку Росії. Цей досвід Україна активно поширює та пропонує партнерам в ООН у рамках дискусії про розбудову спільних глобальних підходів з протидії загрозам в інформаційній сфері", – йдеться у повідомленні.

Українська ініціатива стала важливим змістовним елементом підготовки ООН до Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності, який вперше відзначатиметься на рівні ООН у жовтні цього року.

За словами першої заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової, пандемія COVID-19 посилила деструктивний вплив дезінформації та змусила ООН та держави-члени активізувати зусилля на боротьбу з нєю.

На засіданні представники держав-членів ООН обговорили з керівником відділу боротьби з недостовірною інформацією компанії Facebook сучасні тренди у протидії поширенню дезінформації та недостовірній інформації з використанням онлайн-платформ. Як зазначив представник США, занепокоєння у цьому зв’язку викликає діяльність як держав, так і недержавних акторів.

Іншим важливим елементом заходу стало представлення найкращих практик перевірки фактів та джерел інформації від представників Європейської служби зовнішньої діяльності та профільних експертних організацій з України, Литви та Республіки Корея.

Нагадаємо, нещодавно у Черкасах викрили ботоферму, яка поширювала кремлівську пропаганду та фейки про ОРДЛО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme