Україна відмовилася від електроенергії з Білоруської АЕС

Україна відмовилася від закупівлі електроенергії з Білоруської атомної електростанції (АЕС), що може стати значним внеском у боротьбу проти режиму де-факто президента Олександра Лукашенка

Журналіст відділу новин
Україна відмовилася від електроенергії з…
Фото: Pixabay

Про це повідомила прем'єр-міністр Литви Інгрід Шимоніте за підсумками переговорів з українським колегою Денисом Шмигалем.

Вона зазначила, зокрема, що сторони обговорювали ситуацію в Білорусі та гібридну агресію, яка зараз проводиться режимом Лукашенка.

"Ця незаконна міграція, на нашу думку, проводиться за допомогою білоруського режиму. Тому ми вважаємо, що треба подякувати прем'єр-міністру за ту підтримку, оскільки Україна відмовилася закуповувати електроенергію з боку Білоруської АЕС", – наголосила вона Шимоніте.

За її словами, Європа нині сподівається на те, що Україна відмовиться від небезпечних постачальників і переходитиме на європейський тренд "зеленої енергетики".

Зазначимо, що Литва вже давно виступає проти БелАЕС, оскільки вона розташована біля литовського кордону і не відповідає нормам Євросоюзу.

Президент Литви Гітанас Науседа закликав Україну відмовитися від поставок електроенергії ще в березні 2021 року.

Нагадаємо, в лютому поточного року Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка вимагає призупинити роботу Білоруської АЕС в Островці через побоювання, пов'язані з її безпекою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme