Україна відреагувала на переговори Лаврова і Блінкена

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров працює за методичкою, яку йому видали в Кремлі, і розказує про погану, агресивну Україну, яка загрожує Росії

Журналіст стрічки новин
Україна відреагувала на переговори Лавро…
Фото: Twitter МЗС Росії

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що риторика Росії за підсумками зустрічі Лаврова з держсекретарем США Ентоні Блінкеном спрямована на зовнішнього спостерігача.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Навіть ще не ознайомившись із результатами самих переговорів, приблизно розумію, як пройшла ця розмова. Росія продовжує створювати наратив, що ми гарні, а Україна погана, що Україна становить для нас загрозу. Питання в тому, що ніхто, окрім можливо якоїсь частини російського суспільства, цей наратив не купує. Але офіційно Лавров працює за методичкою, яку йому там в Кремлі видали, і розказує, що от Україну накачують зброєю, Україна агресивна, Україна хоче на когось напасти, Україна становить для них загрозу", – вважає Кулеба.

Український міністр знову наголосив, що Україна не планує жодних наступальних операцій "ані на Донбасі, ані на території Росії, ані будь-де".

"Ми зараз віддані принципово дипломатичному врегулюванню. Але Росія ніколи більше не захопить Україну зненацька в момент її найбільшої слабкості, як це було у 2014 році. Україна буде сильною. Ми самі внутрішньо стали сильнішими, і наші партнери допоможуть нам стати ще сильнішими. І Росія ніколи більше не матиме слабку Україну, і ніколи ми не дозволимо їй зробити те, що вона з нами робила в минулому", – заявив Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні, 21 січня, у Женеві відбулася зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Переговори тривали півтори години. Це – менше, ніж планувалося від самого початку. 

Після зустрічі з Блінкеном Лавров був незадоволений і зробив низку емоційних заяв. Так, за його словами, "папери, які підготував Держдепартамент на сьогоднішню зустріч, неможливо читати".  Крім цього, Лавров поскаржився, що так і не почув від Блінкена обґрунтування американської позиції про російську загрозу Україні.

Читайте також: Переговори в Женеві: Про що вдасться домовитися Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme