Україна висловила протест Сербії за пропаганду "ЛНР" у конкурсі дитячих малюнків

Посольство України в Сербії висловило протест представникам місцевого самоврядування муніципалітету Опово за пропаганду "ЛНР" у конкурсі дитячих малюнків

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна висловила протест Сербії за проп…
Фото: Pixabay

Зокрема, йдеться про участь у конкурсі малюнків представників "ЛНР", що суперечить офіційній позиції Сербії про повагу суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу посольства.

"Посольство України отримало інформацію через інтернет-джерело газети Глас Опова, що 26 листопада 2021 року були опубліковані результати онлайн-конкурсу дитячого малюнку "Чарівний світ казки" за голови журі Опово та за фінансової підтримки краю Опово. Але, на жаль, гарна ідея конкурсу дитячого малюнка і сама ідея була використана для провокування та просування терористичної організації, так званої "Луганська Народна Республіка", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, перше місце у конкурсі, як вказано на сайті, посіла "Аліса Грошева, 10 років, з Луганської народної республіки, м. Краснодон".

Посольство висловило протест проти того, що неповнолітні діти з тимчасово окупованої території Луганської області, яка є невід’ємною частиною території України, в контексті конкурсу, всупереч офіційній позиції Сербії, яка поважає територіальний суверенітет та територіальну цілісність України, представлені як представники "ЛНР".

"Згадка терористичної "ЛНР" як "держави" є закликом порушити територіальну цілісність та суверенітет України", – наголосили у посольстві.

Посольство України в Сербії висловило протест представникам місцевого самоврядування муніципалітету Опово за пропаганду "ЛНР" у конкурсі дитячих малюнківУкраїна висловила протест Сербії за пропаганду "ЛНР" у конкурсі дитячих малюнків

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Демократичній Республіці Конго (ДРК) провели мотопробіг на честь Дня Луганська. Організатором мотопробіг на честь Дня Луганська виступив керівник "культурного центру ЛНР" в ДРК Жан-Густав Мусасс.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme