Україна вперше почала імпорт газу з Угорщини

У вівторок, 1 лютого, Україна вперше розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини

Журналіст стрічки новин
Україна вперше почала імпорт газу з Угор…
Фото: Pixabay

Раніше українська ГТС працювала лише у напрямку з України до Угорщини, а тепер газ транспортувати можна й в іншому напрямку.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон у Facebook, передає Depo.ua.

"Сьогодні вперше в історії розпочався фізичний імпорт газу з Угорщини в Україну. Раніше система ГТС могла працювати тільки у напрямку з України до Угорщини. Завдяки проведеним технічним заходам була створена можливість транспортування газу в обох напрямках", – заявив Макогон.

За його словами, угорський напрямок став другим після Словаччини гарантованим маршрутом постачання газу в Україну. Він також стане запасним варіантом на випадок відсутності транзиту.

Макогон додав, що відкриття цього напрямку дає можливість для трейдерів організовувати постачання в Україну скрапленого газу з термінала у Хорватії.

Як відомо, ОГТСУ домовився з угорським FGSZ про подовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня 2022 року. Договір дозволяє фізично транспортувати до України до 8 млн куб. м природного газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік). Водночас Словаччина забезпечує прокачування 27 млн куб. м.

Нагадаємо, у 2021 році повідомлялося, що Угорщина може прокачати в Україну 700 млн кубів газу на початку 2022 року. Йдеться про прокачування газу реверсом протягом перших трьох місяців 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme