Україна введе проти Білорусі лише "усвідомлені" санкції

Заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка повідомив, що проти Білорусі будуть вводитися виключно "усвідомлені" санкції

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна введе проти Білорусі лише "усвід…
Фото: Pixabay

За його словами, Україна в питанні санкцій проти Білорусі буде наслідувати політику Європейського Союзу щодо точкових обмежень.

Про це пише видання "Європейська правда" із посиланням на заяву Качки, передає Depo.ua.

"Безпекові ризики з Білорусі – не одномоментні, вони триватимуть, а тому всім українським компаніям, що мають торговельні зв'язки з Білоруссю, варто це усвідомити і відмовлятися від цієї залежності. Проте якщо таке політичне рішення буде прийнято, то ми будемо спиратися на досвід ЄС, де санкції вводять дуже обережно, щоб не завдати удару своєму бізнесу", – наголосив він.

Торговий представник додав, що у випадку ухвалення рішень України щодо введення економічних санкцій проти Білорусі, ці обмеження будуть "дуже усвідомленими". Він також зауважив, що зараз наша країна має дві критичні статті імпорту з сусідньою державою, а саме – нафтопродукти та добрива.

Нагадаємо, 1 грудня Європейський Союз погодив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі й розпочав роботу над наступним, шостим. До санкційного списку увійшли авіакомпанії, прикордонники, судді та підприємства Білорусі 

Того ж дня США заявили, що скоро введуть нові санкції проти Білорусі, які будуть узгоджені між країною та Європейським Союзом.

2 грудня проти Білорусі санкції запровадили США, Канада та Велика Британія.

У Білорусі відреагували на введення санкцій з боку Європейського Союзу, США та Великої Британії, заборонивши імпорт товарів з цих країн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme