Україна вже має домовленості щодо виробництва COVID-вакцин, – Кузін

Україна може налагодити випуск вакцин від коронавірусу, але питання виробництва може зайняти близько року

Журналіст стрічки новин

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю tsn.ua, повідомляє Depo.ua.

ВІн розповів, що найшвидшим варіантом локалізації може бути виробництво інактивованої вакцини, таких як CoronaVac або Comirnaty (Pfizer), оскільки тут технологічний цикл є відносно простим.

"Є кілька домовленостей про різні типи вакцини, є зацікавленість з боку іноземних партнерів локалізувати виробництво в Україні. Найближчим часом ми отримаємо інформацію вже про фактичну локалізацію", – зазначив він.

Кузін додав, що до кінця цього року ми вже буде шорт-лист структур або фармкомпаній, які готові локалізувати або навіть завершили процес перебудови своїх технологічних ліній.

За його словами, єдиною проблемою є вимога про прекваліфікацію ВООЗ, яка відноситься не тільки до самої вакцини, але і до майданчика, де вона має вироблятися. На сьогодні українські компанії, які ніколи не працювали на експорт, не мають такої прекваліфікації.

"Це питання до одного року. Однак зараз ті компанії, які розмірковують або вже перейшли до обговорення або запуску процесу локалізації, працюють разом з ВООЗ, консультуються, щоб цей майданчик було максимально швидко прекваліфіковано", – додав головний санлікар.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, якою буде українська вакцина від коронавірусу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme