Україна знову запросила аварійну електроенергію у Словаччини

В "Укренерго" повідомили, що 11 листопада компанія була вимушена знову запросити аварійну допомогу на постачання електроенергії зі Словаччини

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна знову запросила аварійну електро…
Фото: Pixabay

Йдеться про обсяг електроенергії у 100 МВт.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укренерго" у Facebook.

"Сьогодні, 11 листопада, з 16:00 диспетчерський центр НЕК "Укренерго" для забезпечення операційної безпеки та уникнення відключення споживачів "острова Бурштинської ТЕС" активував аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини величиною 100 МВт", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запит на аварійну допомогу було надіслано через відключення двох блоків Бурштинської ТЕС. Зокрема, відключення трапилися у котлах о 04:14 блоку №9 та о 08:24 блоку №4.

"В результаті станом на 13:00 в аварійному ремонті перебувало відразу 4 блоки Бурштинської ТЕС та ще 3 — в поточному ремонті. Загалом лише 5 блоків Бурштинської ТЕС перебувають в роботі", – додали у прес-службі.

При цьому, станом на 18:00 в "Укренерго" заявили про завершення активації аварійної допомоги в "острів Бурштинської ТЕС"

Україна знову запросила аварійну електроенергію у Словаччини

Нагадаємо, 2 листопада Білорусь надала Україні 500 МВт електроенергії. Це відбулось за запитом української сторони у межах контракту про надання аварійної допомоги. Дещо згодом Україна також подала запит на допомогу від Словаччини. Йдеться про обсяг електроенергії у 100 МВт.

6 листопада Міністерство енергетики Білорусі повідомило про відновлення експорту електроенергії до України. Постачання мало відбуватися впродовж всього листопада.

В "Укренерго" пояснили також запит на постачання електроенергії з Білорусі та Словаччини. Згідно з даними компанії, причинами дефіциту потужності є підвищена аварійність на енергоблоках декількох ТЕС.

8 листопада у ЗМІ з'явилась інформація, нібито Білорусь відмовилась продавати електроенергію Україні, у зв'язку з чим постачання в листопаді не здійснюватиметься. Такі дані було отримано з листа компанії "Беленерго" учасникам енергетичного ринку.

Читайте також: Схиляння до переговорів з ОРДЛО і Газпромом. Енергетична пастка для Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme