Українець отримав від Twitter винагороду 3,5 тисячі доларів

Соціальна мережа Twitter заплатила випускнику Києво-Могилянської академії та аспіранту дослідницького університету у Швейцарії (EPFL) Богдану Кулінічу 3 500 доларів США за виявлення помилок в алгоритмі на основі штучного інтелекту щодо обрізки зображень
 

Журналіст відділу новин
Українець отримав від Twitter винагороду…
Фото: Twitter

Кулініч виявив, що алгоритм Twitter часто надає перевагу людям молодшим за віком та зі світлішим кольором шкіри.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CNET.

"Алгоритм має тенденцію вважати більш виразними зображення людей, які виглядають стрункими, молодшими, світлого або теплого кольору шкіри, гладкою текстурою шкіри та з жіночими рисами обличчя", – написав він.

На його переконання, ця упередженість може призвести до дискримінації певних категорій людей та збереження на завжди стереотипних стандартів краси на тисячах зображень.

У Twitter заявили, що така знахідка є важливою, адже багато хто з користувачів користується камерами та програмами з різними фільтрами краси, перш ніж ділитися фотографіями з друзями або в соціальних мережах. А такі фільтри можуть спотворити очікування людей від їхньої власної привабливості.

Зазначається, що раніше в самій компанії підтвердили, що її алгоритм на основі штучного інтелекту надавав перевагу зображенням білих людей над чорними. Проте Кулініч виявив й інші проблеми, зокрема, що алгоритм обрізав фотографії, щоб підкреслити те, що він вважає найважливішим.

За свою спостережливість Богдан Кулініч отримав від Twitter винагороду у розмірі 3,5 тисячі доларів США.

Нагадаємо, 10 серпня студенти НУ "Львівська політехніка" розробили систему, яка відрізняє живу людину від підставленого фото.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme