Україні не потрібен статус основного союзника США поза НАТО, – Маркарова

Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова пояснила, чому країні не потрібен статус основного союзника США поза Північноатлантичним альянсом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україні не потрібен статус основного сою…
Фото: ЕРА

За її словами, такий статус потрібен країнам, які не планують вступати до НАТО. Вона наголосила на цьому напередодні позачергової сесії парламенту щодо звернення до Конгресу стосовно надання Україні статусу основного союзника США поза Альянсом (MNNA).

Маркарова зауважила, що Україна вже має статус партнера НАТО з розширеними можливостями, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис посла у Facebook.

"MNNA – статус для країн, які не планують/не можуть в силу політичних чи географічних причин вступити в НАТО. Це точно не про нас", – наголосила вона.

Зазначається, що чинний статус надає державі достатньо великі можливості для посиленої співпраці з Альянсом. 

"США стратегічний партнер, який не тільки активно допомагає нам розбудовувати наші спроможності, надає кошти та зброю, включно з летальною, але з яким під час візиту Зеленського ми підписали дуже сильну Рамкову угоду, яка відкриває двері до конкретних великих проектів. І саме такого типу двосторонніми угодами укладаються стратегічні партнерства з США", – пояснила вона.

Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова пояснила, чому країні не потрібен статус основного союзника США поза Північноатлантичним альянсом

Нагадаємо, дещо раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, про що домовились президент США Джо Байден і його український колега Володимир Зеленський стосовно вступу України в НАТО. Він наголосив, що Україна усвідомлює роль США в НАТО, тому розраховує на допомогу американських партнерів в прискоренні євроатлантичної інтеграції України.

Читайте також: Від зброї до браку контролю: Чотири причини, чому Україну поки не беруть в НАТО

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme