Україна закупить нові таблетки від коронавірусу: Кому їх виписуватимуть

Україна планує закупити таблетки від коронавірусу "Молнупіравір"

Журналіст стрічки новин

Новий препарат від коронавірусу даватимуть пацієнтам з груп ризику в перші дні захворювання.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на брифінг першого заступника міністра охорони здоров'я Олександра Комариди.

"16 грудня Міністерство охорони здоров'я підписало угоду на закупівлю препарату "Молнупіравір", який використовується для лікування COVID-19. "Молнупіравір" – це препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу і знизити ризик тяжкого перебігу хвороби", – пояснив він.

За словами Комариди, Велика Британія вже зареєструвала цей препарат для лікування пацієнтів хоча б з одним фактором ризику, серед яких надмірна вага, вік 60+, цукровий діабет або хвороби серця.

"Молнупіравір" – це таблетки, тому вони не вимагають особливих умов зберігання і їх зручно приймати. Ми плануємо закупити 300 тисяч курсів "Молнупіравіру" і застосовувати їх для лікування від COVID-19 в перші дні захворювання", – додав український посадовець.

Нагадаємо, 10 листопада Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічних випробувань двох препаратів проти коронавірусного захворювання в Україні. Згідно з документом, в Україні будуть проходити випробування китайського препарату "Проксалутамід". Зазначається, що це будуть випробування в межах третьої фази досліджень, спонсором яких виступили США.

Другий препарат – це "COR-101", німецького виробництва. Йдеться про дослідження в межах другої фази випробувань у паралельних групах. 

А на початку листопада в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck. Таблетки від коронавірусу Pfizer і Merck тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Читайте також: Таблетки від коронавірусу: Чи зупинять вони пандемію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme