Ukrainian national airlines: Зеленський оголосив про початок створення державного авіаперевізника

Президент оголосив про початок створення національного авіаперевізника

Редактор стрічки новин
Ukrainian national airlines: Зеленський…
Скріншот

В Україні з'явиться державний авіаперевізник Ukrainian national airlines (UNA, Українські національні авіалінії).

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Велике Будівництво: Авіація. Туризм", передає Depo.ua.

"Сьогодні офіційно розпочато створення українського національного авіаперевізника. Ми готові інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та залучати світових лідерів до об'єднаних проєктів в авіабудівництві. Ми маємо підтвердження економічної доцільності проєкту національного перевізника від наших французьких консультантів", – зазначив президент.

Він наголосив, що створення державного авіаперевізника це не лише питання збільшення авіаперевезень, а і  "питання статусу, іміджу, престижу нашої держави".

Під час форуму міністр інфраструктури України  Олександр Кубраков та віце-президент Airbus Кімон Сотіропулос підписали меморандум про взаєморозуміння між міністерством України та компанією Airbus щодо намірів співробітництва щодо створення національного авіаперевізника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що створення Національного авіаперевізника, про який говорив президент Володимир Зеленський, довелося відкласти на певний час у зв'язку з епідемією коронавірусу. 

Довідка: Володимир Зеленський 22 квітня 2020 року заявив, що ініціює створення державної авіакомпанії. Президент хотів, щоб флот національної авіакомпанії був сформований з літаків виробництва держпідприємства "Антонов".

Зеленський заявляв, що таким чином держава не тільки створить національну авіакомпанію, а й забезпечить замовленнями державний авіаконцерн "Антонов", створивши додаткові робочі місця. Передбачалося, що українська компанія буде володіти власним авіапарком і виявиться на рівні надання послуг Turkish Airlines або "Сінгапурських Авіаліній".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme