Українка стала першою жінкою в Італії, яка очолить Муніципальний театр Болоньї

Українка Оксана Линів стала першою жінкою в Італії, яка обійняла посаду музичного директора Муніципального театру Болоньї

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українка стала першою жінкою в Італії, я…
Фото: Facebook Оксани Линів

У театрі заявили про те, що співпраця з диригенткою почнеться з січня 2022 року.

Про це Линів повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформує Depo.ua.

За її словами, диригентку запросили на цю посаду після дебютного концерту в Італії.

"Мені випала честь і відповідальність стати першою жінкою в Італії, яка є запрошеною на посаду музичного директора одного з важливих державних театрів. Це країна, де класична музика має надзвичайну історію, що відчувається в кожному куточку та є невід‘ємною частиною національної культури", – написала вона.

Зазначається, що Муніципальний театр Болоньї свого часу відкривався в 1763 прем‘єрою опери Віллібальда Глюка в присутності композитора. В різні століття тут поставили світові прем‘єри своїх творів Россіні, Белліні, Доніцетті, Верді, а Вагнер не тільки справив фурор італійськими першовиконаннями своїх творів, а ще при житті став почесним громадянином міста.

Українка Оксана Линів стала першою жінкою в Італії, яка обійняла посаду музичного директора Муніципального театру Болоньї

Нагадаємо, 25 липня стало відомо, що Линів стала першою жінкою, яка диригувала оркестром за 145-річну історію відомого оперного фестивалю у німецькому Байройті. Вона відкривала фестиваль прем’єрою "Летючого голландця". Серед глядачів була канцлер Німеччини Ангела Меркель з чоловіком.

Довідка: Оксана Линів – відома українська диригентка, родом з Львівщини. Перший головний диригент Опери і філармонійного оркестру австрійського міста Ґрац, другої за величиною опери Австрії. Працює з найбільшими оперними театрами та оркестрами світу. Линів також заснувала Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt у Львові та Молодіжний симфонічний оркестр України – YsOU.

У 2020 році Оксана Линів здобула від провідних німецьких критиків нагороду Oper!Awards, що заснована оперним часописом Oper!Das Magazin.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme