Українська армія забезпечена дизпаливом лише на 17%, – Ар'єв

У "ЄС" заявили, що влада президента Володимир Зеленського знищує обороноздатність країни, закупивши лише п’яту частину дизельного палива для потреб Збройних Сил

Журналіст стрічки новин
Українська армія забезпечена дизпаливом…
Фото: "ЄС"

Найбільша проблема у забезпеченні української армії полягає у недостатньої кількості дизельного палива.

 Про це сказав народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар’єв в коментарі журналістам, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу "ЄС".

"В якому стані сьогодні опинилися ЗСУ в умовах загрози прямого вторгнення з боку РФ? Це – документ МО України, який я намагався отримати з середини вересня цього року. Я знав про те, що існують великі проблеми із забезпеченням ЗСУ паливно-мастильними матеріалами, зокрема, найбільша проблема – це дизель", – сказав Ар’єв.

Він пояснив, що дизель використовується в ЗСУ для танків, БТР, важкої військової техніки.

"Я не уявляв, що ситуація аж настільки погана. Я двічі писав це звернення з вимогою надати мені матеріали, і лише 14 грудня я їх отримав. Підписано тимчасово виконуючим обов’язки міністра оборони генералом Іваном Руснаком. Отже, дизельного палива для ЗСУ закуплено на 29% потреб, це лише закуплено, а фактично поставлено на 17% від потреб. Отже, ЗСУ при загрозі і з півночі, і зі сходу забезпечені дизелем навіть не на п’яту частину", – обурився депутат.

Ар'єв звинуватив уряд Зеленського у тому, що той не може нормально забезпечити ЗСУ. При цьому він звернув увагу, що президент України за Конституцією відповідає за оборону держави.

"Я думаю, що він знав цю інформацію, тож мав негайно збирати уряд і всіх причетних до питання забезпечення паливно – мастильними матеріалами ЗСУ, щоб негайно розібратися в ситуації. Що робить Зеленський? Він літає на гелікоптерах Міністерства з надзвичайних ситуацій і Нацгвардії разом із своїм головою Офісу святкувати ювілей в Гуту. Він ходить на "Вечірній квартал", він вимагає від своєї фракції у ВРУ перераховувати кошти на те, щоб так званий телеканал "Зе – Рада" працював тепер на користь Зеленського і його фракції. А на оборону України в умовах великої вірогідності агресії коштів немає, закупівля дизеля фактично зірвані", – зауважив депутат.

Він додав, що цей документ – вирок владі Зеленського, яка цілеспрямовано знищує обороноздатність країни.

"Знищили розвідувальні служби, замінивши фахівців на слухняних, знищила СБУ, яка перетворилася на особисту "охранку" президента Зеленського, і тепер нищить армію. Є два варіанти – це або злочинна недбалість з боку Верховного Головнокомандувача Зеленського, або злочинна і свідома дія знищення обороноздатності ЗСУ", – резюмував депутат.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2021 рік витрати на безпеку і оборону склали 267,1291 млрд грн, що становить 5,93% від ВВП.

17 вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила збільшення бюджету сектору оборони на 2022 рік. Це рішення РНБО доручає Кабінету міністрів передбачити загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 5,95 відсотка валового внутрішнього продукту для сектору безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України передбачити в обсязі не менше 319 437,7 млн гривень.

Читайте також: Військовий бюджет-2022: Що нам недоговорюють про збільшення витрат на армію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme