Українська делегація в ТКГ спростувала чутки про запит на постачання вугілля з ОРДЛО

Українська делегація у Тристоронній контактній групі спростувала чутки з російських ЗМІ про запит на постачання вугілля та електроенергії з непідконтрольних територій Донбасу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українська делегація в ТКГ спростувала ч…
Фото: Рixabay

Йдеться про заяви у росЗМІ, буцімто представники України в економічній підгрупі ТКГ просили про комерційне постачання вугілля до України.

Про це повідомили у прес-службі української делегації ТКГ, пише Depo.ua.

"Насправді представники української сторони Підгрупи із соціально-економічних питань вказали російській стороні на перспективи погіршення соціально-економічної ситуації як на підконтрольній території Луганської області, так і на тимчасово окупованій", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ймовірною причиною появи таких "новин" може бути припинення постачання вугілля з Росії на Луганську ТЕС.

"Ця станція виробляє тепло та електрику для підконтрольних районів та живить електроенергією КП "Попаснянський районний водоканал", яке постачає воду для наших громадян на тимчасово окупованих територіях", – додати у прес-службі.

При цьому, представники української сторони вказують на неприпустимість погіршення становища громадян з обох боків лінії розмежування. Втім, Росія увімкнула машину пропаганди.

"Представники Української делегації вказали на неприпустимість погіршення становища наших громадян з обох боків лінії розмежування, що прямо суперечить духу та букві Нормандських та Мінських угод. А далі – запрацювала машина російської пропаганди. Українська делегація висловлює надію, що благополуччя луганчан по обидва боки лінії розмежування – залишається пріоритетами для ТКГ", – додали там.

Українська делегація в ТКГ спростувала чутки про запит на постачання вугілля з ОРДЛОУкраїнська делегація у Тристоронній контактній групі спростувала чутки з російських ЗМІ про можливість постачання вугілля та електроенергії з непідконтрольних територій Донбасу

Зауважимо, 8 листопада стало відомо, що на Луганській ТЕС у місті Щастя залишилося вугілля на 39 днів. Раніше його поставляли з Росії. З 1 листопада Росія припинила поставки вугілля марки "А" - антрацит в Україну, і це відбулося не вперше. 

Нагадаємо, сьогодні, 10 листопада, Росія разом з ОРДЛО організувала атаку на ОБСЄ під час засідання в ТКГ. Стосунки між ОРДЛО і ОБСЄ останнім часом загострилися і вийшли назовні на засіданні ТКГ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme