Українські прикордонники разом із американською спецслужбою домовилися боротися з обігом наркотиків 

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та аташе з питань боротьби з незаконним обігом наркотиків при Посольстві США в Україні Тревіс Брукс підписали Меморандум про взаєморозуміння

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українські прикордонники разом із америк…
Фото: ДПС України

Таким чином, українські прикордонники будуть допомагати Адміністрації з питань боротьби з незаконним обігом наркотиків США у протидії транснаціональним злочинам пов’язаним з незаконним обігом наркотичних засобів.

Про це повідомляє прес-служба прикордонників, передає Depo.ua

За словами голови українських охоронці кордону Сергія Дейнеко, підписання цього Меморандуму – це черговий крок у зміцненні безпеки. Він значно посилить спроможності оперативних підрозділів ДПС з протидії транскордонній злочинності.

Відтепер служба матиме можливість тісніше обмінюватися та аналізувати всю необхідну інформацію, спільно вивчати методи приховування наркотичних засобів, викривати організовані злочинні групи, які підозрюються у причетності до їх незаконного обігу.

Окрім обміну інформацією, в тому числі щодо шляхів відмивання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотичних засобів, українські та американські прикордонники та правоохоронці домовились долучатися до двосторонньої правоохоронної діяльності. Також планують разом викривати корумпованих осіб, причетних до наркотрафіків.

Усе через те, що обсяги виявлених наркотиків на державному кордоні України залишаються високими. Від початку цього року затримано понад 170 кг наркотичних засобів. Найбільше – на морських каналах сполучення та на кордоні з РФ. В основному це наркотики рослинного походження та кокаїн.

Нагадаємо, нещодавно на кордоні з Росією в черговий раз затримали наркокур'єра. Харківські митники зупинили та затримали жінку, яка намагалася пронести наркотики в босоніжку. Затримана пішки прямувала з України до Російської Федерації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme