Українські війська готові до нападу Росії, але відповідь має бути консолідована, – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний прокоментував ймовірність нападу Росії та готовність української армії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українські війська готові до нападу Росі…
Фото: Прес-служба Міноборони

За його словами, ситуація довкола кордонів продовжує бути напруженою, тому відповідь на агресію Росії має бути консолідованою.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

Залужний наголосив, що Росія становить загрозу не лише для України, але й для інших країн. При цьому, Кремль намагається підірвати євроатлантичну та європейську безпеку.

"Тому відповідь агресору має бути консолідованою", – зауважив він.

Головнокомандувач ЗС сказав, що Росія намагається створити перепони для реанімації всіх дипломатичних майданчиків. Таким чином вона намагається унеможливити дотримання домовленостей щодо тимчасово окупованих територій.

Залужний також додав, що зараз місія ОБСЄ практично не працює на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Водночас Росія докладає всіх зусиль, аби Україна пішла на перемовини з бойовиками ОРДЛО.

"Ми як військові готові до будь-якого розвитку ситуації. Але має бути дипломатичний шлях, хоча Росія вживає надзусиль, щоб ці майданчики не працювали, змушуючи Україну вести прямі переговори з ОРДЛО", – додав він.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця готується до надзвичайної ситуації в разі можливого наступу Росії. Мер заявив, що є різні сценарії нападу Росії на Україну, а тому потрібно бути готовими до всіх з них.

Читайте також: Що робити, якщо Росія нападе: Поради цивільним від військового експерта

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme