Українських біженців поселили у середньовічний замок в Ірландії

11 біженців з Україні в Ірландії поселили у замку XV століття, що розташовано на заході країни

Владислав Гірман
Оглядач відділу міжнародної політики "Ділової столиці"
Українських біженців поселили у середньо…

Про це йдеться у матеріалі Reuters, передає Depo.ua.

Як пише агенція, ірландець Баррі Хогіан та його дружина-іспанка Лола живуть в будинку у Мадриді, однак у їх власності також знаходиться замок 15 століття на заході Ірландії, який у висоту має чотири поверхи. Цей маєток вони вирішили використати для потреб українських переселенців.

Чоловік полетів до Польщі, там створивши обліковий запис у Facebook, щоб запропонувати притулок. Одинадцять українців – одна група з Дніпра, інша із Запоріжжя під Маріуполем – повернулися з ним до замку в Балліндулі.

Щодня до українців приходять різні люди, які намагаються їм допомогти.

Через місяць після прибуття п’ятеро з групи знайшли роботу. Їхні діти влаштовуються в школу і бавляться у маєтку площею півакра з місцевими дітьми, чиї сім’ї постійно дають усе: від запасних холодильників, телевізорів до кошиків свіжих.

20-річний хлопець, який згадує звуки бомб і ракет, перш ніж відправитися в триденну подорож і 28-годинне очікування на польському кордоні, щоб уникнути російського вторгнення, працює в садовому центрі поблизу замку.

"Ірландці дуже доброзичливі, дуже добрі. Усі люди хочуть нам допомогти. Я дуже щасливий тут. У мене хороша робота, хороший дім. Я ніколи не думав, що колись буду жити в замку", - сказав хлопець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme