Українських полонених не було в російському Іл-76, — Данілов

Якби в російському Іл-76, що зазнав катастрофи в січні, були українські військовополонені, роспропаганда неодмінно б цим скористалася

Українських полонених не було в російськ…
Фото: РНБО

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтервʼю "Бабелю", пише Depo.ua.

"Чи були там наші полонені, я вам точно можу сказати — ні. Кажу це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі. Якщо б це дійсно сталося, то кількість біологічного матеріалу, те, що називається, скажімо так, загиблих, було б у значній кількості", — сказав посадовець

Данілов переконаний, що якби в літаку дійсно були полонені, росіяни неодмінно скористалися б цією ситуацією з пропагандистською метою, зафільмували б для телесюжетів. "Такого там не було, у них була заготовлена вся ця історія", — зазначив він.

Секретар РНБО закликав "просто почекати".

"Якщо б це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так репетував, і вони б усе це показували. Їм нема чого показати, бо якщо б це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка", — наголосив він, додавши, що в сучасному світі "нічого приховати неможливо".

Утім, каже Олексій Данілов, Україна не має достатньо інформації, чи живі наразі полонені, яких мали обміняти того дня.

Нагадаємо, вранці 24 січня в Бєлгородській області РФ впав військово-транспортний літак Іл-76. Кремлівські ЗМІ із посиланням на Міноборони РФ писали, що на борту Іл-76 нібито були 65 українських військовополонених, яких перевозили для обміну, а також 6 членів екіпажу та троє супроводжуючих. У Росії заявлялиь, нібито 24 січня готувався великий обмін полоненими, яких везли літаком, і українську сторону нібито про це попередили.

За словами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, росіяни маніпулюють падінням літака Іл-76, щоб загальмувати передачу Україні систем протиповітряної оборони, проте це не є кінцевою метою РФ.

Друга мета росіян, на думку Подоляка, полягає в тому, щоб знизити увагу цивілізованого світу до порушення правил ведення війни та конвенцій з боку військових РФ, показавши, що нібито обидві сторони їх порушують.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme