Український десантник Валерій Маркус розповів, чому не святкує 2 серпня

Ветеран АТО, колишній десантник Валерій Маркус, який донедавна носив прізвище Ананьєв, поділився своїми думками про зміну святкування десантних військ
 

Журналіст відділу новин
Український десантник Валерій Маркус роз…
Фото: Валерій Маркус

Сьогодні 2 серпня. Колись, це була дата, коли десантники відмічали своє свято. А тепер дату змінили. Не можу сказати, що я щось відчуваю з цього приводу. За усі роки у ВДВ, я жодного разу його не святкував. І на те були конкретні причини.

Написав він на своїй сторінці у Facebook, інформує Depo.ua.

"І усе таки 2 серпня для мене залишиться пам'ятною датою. А до тих військ, в яких ввели нову дату святкування – 21 листопада, я вже не маю ніякого відношення і мене з цим днем нічого не пов'язує", – написав він.

Ветеран АТО зазначив, що до війни не святкував 2 серпня, а з початком – тим більше.

"З 2014 року для мене це більше не свято, це день скорботи. День, коли згадуємо, через що служба в нашому роді військ вважається почесною. Згадуємо тих, чиї подвиги сформували славу Високомобільних Десантних Військ. Подвиги в армії пишуться кров'ю, і святом мені назвати це важко. Це день пам'яті та шани загиблим товаришам, які сформували славу ВДВ своїми самовідданими вчинками, на які здатні далеко не усі. Це день поваги і вдячності тим, хто більше не з нами. Тим, чиї імена вигравірувано на мармурових плитах по всій країні" – висловив свою думку Валерій Маркус.

Він наголосив, що ніколи не розумів щорічної вакханалії з фонтанами, криками, пиятикою, бійками та іншими не достойними справами. А зараз, коли в Україні війна, він таку поведінку не просто не зрозуміє, але й буде реагувати негативно, якщо зустріне такого "десантника".

"Пам'ятайте, друзі, у мирній обстановці, десантника красить скромність, а понти залиште північному сусіду, їм понти необхідні, як кисень. Не рід військ робить вас поважним, а ви його. Всіх з колишнім Днем ВДВ", – підсумував Маркус.

Нагадаємо, 21 листопада професійне свято відзначають Десантно-штурмові війська – еліта еліт Збройних сил України. До 2017 року цей рід військ називався Високомобільні Десантні Війська і відзначав професійне свято 2 серпня – як колись у СРСР.

Читайте також: Послідовна зрада чи серія збігів: Як українську армію знову тягнуть до радянщини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme