Українського військового аташе запросили на фінал навчань Росії та Білорусі

Український військовий аташе побуває на фінальних заходах російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість-2022"

Редактор стрічки новин
Українського військового аташе запросили…
Фото: Міноборони України

Військового аташе України запросили на фінал навчань Білорусі та Росії "Союзна рішучість-2022", які проходять на білоруській території.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Верховній Раді під час години запитань до уряду, передає Depo.ua.

Міністр нагадав, що 15 лютого український військовий аташе вже відвідав спільні навчання Білорусі та РФ, а його білоруський колега у відповідь відвідав навчання у Рівненській області наступного дня.

"Завтра, 19 лютого, нашого аташе запрошено на фінальні заходи російсько-білоруських навчань", – сказав Резніков.

Він додав, що домовився з білоруським колегою Віктором Хрєніним про започаткування постійних каналів комунікації на рівні керівників генштабів та міністрів.

За його словами, це потрібно, щоб оперативно виходити на контакт та ліквідувати інциденти.

"Наприклад, якщо розвідка бачить переміщення далекобійної зброї або будівництво понтону біля наших кордонів, щоб можна було отримати відповідь. Упевнений, це важливо для збереження та зміцнення добросусідських відносин. Цей зв'язок існує, ми отримуємо інформацію", – пояснив Резніков.

Нагадаємо, російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022" триватимуть до 20 лютого. Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який тривав до 9 лютого, на території Білорусі було створено угруповання військ. Здійснено було також організацію охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триває з 10 до 20 лютого. В його межах має бути відпрацьовано відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme