Українському в'язню Кремля Лимешку проти його волі у в'язниці вкололи російську COVID-вакцину

Українського політв'язня Геннадія Лимешка проти його волі у в'язниці щепили російською вакциною проти коронавірусу

Редактор стрічки новин
Українському в'язню Кремля Лимешку проти…
Фото: Anton Naumliuk/Facebook

Незаконно засудженому країною-агресором РФ громадянину України Геннадію Лимешку зробили щеплення від COVID-19 проти його волі вакциною, яка не визнана ВООЗ.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Після щеплення стан Лимешка погіршився, однак необхідно медичної допомоги він не отримує.

"Працівники виправної колонії "ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольскому краю", де утримується Геннадій, погрожуючи поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, змусили підписати згоду на щеплення. Після вакцинації стан здоров’я Геннадія Лимешка стрімко погіршився: почалася тахікардія та сильний головний біль. Адміністрація установи відмовила Геннадію у наданні медичної допомоги, що є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, що прирівнюється до тортур і нелюдського поводження та статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження із в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН", – йдеться у повідомленні Денісової.

Український омбудсмен звернулася до уповноваженої з прав людини на Росії Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити надання Геннадію Лимешку необхідну медичну допомогу.

Денісова також закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського терміново здійснити виїзд до "ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольскому краю" та відвідати Лимешка.  

Геннадія Лимешка щепили російьською вакциною - допис у ФБ Людмили Денісової

Нагадаємо, у серпні 2017 року ФСБ Росії затримала в окупованому Криму чоловіка на ім'я Геннадій Лимешко, якого оголосила агентом СБУ та звинуватила в підготовці серії диверсій на півострові.

10 травня 2018 року суд в окупованому Криму визнав Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

У липні того ж року окупаційний суд у Криму, який розглянув апеляцію фігуранта справи "кримських диверсантів" Геннадія Лимешка, залишив без змін винесений йому вирок.

9 серпня 2018 року стало відомо, що Лимешка етапували з Криму на Росію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme