Українці імпортували понад 470 тисяч легкових автомобілів та встановили рекорд

За три квартали 2021 року на територію України ввезли 471,6 тисячі легкових автомобілів, що є рекордним показником для періоду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українці імпортували понад 470 тисяч лег…
Фото: Pixabay

При цьому, показник імпорту автомобілів на 40% перевищує аналогічний період 2020 року та оцінений митницею в майже 3,3 мільярда доларів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укравтопрому".

"Через активну легалізацію так званих євроблях понад 82% в цьому обсязі склали машини, що були в експлуатації, імпорт яких в річному обчисленні продемонстрував 38-відсоткове зростання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед всіх імпортованих автомобілів, 82 тисячі становлять нові легкові автомобілі.

"Закупівля нових авто обійшлася імпортерам в $1,6 млрд. Вперше в поставках нових легкових автомобілів домінував імпорт з Китаю. За дев'ять місяців з КНР в Україну завезли 18 144 авто", – додали в асоціації.

Водночас найбільша кількість автомобілів з пробігом, розмитнених з січня по вересень, прибула в Україну з Німеччини – 98 442 штук.

Зауважимо, за жовтень 2021 року українці придбали майже вісім тисяч нових легкових автомобілів. Цей показник на 16% менше, аніж у вересні, та на 6% менше, аніж у жовтні 2020 року.

Нагадаємо, за 2020 рік в Україні продаж вживаних автівок скоротився на 15%. У тому році на українські номери перейшли 353,4 тис. ввезених з інших країн старих легкових авто.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme