Українці назвали найактуальніші проблеми в державі: Результати опитування УІМ

Згідно з даними опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього, громадяни вважають, що в Україні є п'ять найбільших проблем

Журналіст стрічки новин
Українці назвали найактуальніші проблеми…
Фото: ЕРА

Це, зокрема, низькі зарплати та пенсії, війна на Донбасі, корупція, високі тарифи на комунальні послуги, а також пандемія коронавірусу.

Так, більша частина опитаних (38%) схиляються до думки, що основна проблема країни – це низькі зарплати, пенсії. Ця тенденції не змінюється вже кілька місяців, пише Depo.ua із посиланням на трансляцію конференції за участі представників УІМ.

На другому місці одразу чотири проблеми: війна на Донбасі (32%), корупція (32%) та високі комунальні тарифи (31%). За відсутністю значних загострень на лінії зіткнення та за відсутності квитанцій за опалення на момент опитування, проблеми війни та тарифів розташовані на умовному другому місці. Втім, за будь-яких обставин вони є одними з основних, які непокоять громадян.

До умовного другого місця у жовтні додалася проблема пандемії коронавірусу (30%), яку ще за місяць до цього серед основних проблем згадували значно рідше (19%). 

Дещо меншою проблемою в країні громадяни називають падіння виробництва (11%), трудова міграція (9%) та високі податки (8%).

Розподіл відповідей щодо інших проблем залишається майже ідентичним до результатів початку року та наступних місяців.

Нагадаємо, раніше під час опитування більша частина українців заявила про погіршення свого матеріального становища за два роки президентства Зеленського. Громадяни звинувачують у цьому некомпетентну владу та корупціонерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme