Українці назвали основні причини домашнього насильства

Більшість українців вважають, що люди чинять домашнє насильство переважно під впливом алкоголю та наркотичних речовин

Журналіст стрічки новин

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього, проведеного спільно з New Image Marketing Group, на тему "Домашнє насильство в Україні: досвід та настрої громадян", передає Depo.ua.

Абсолютна більшість громадян переконані, що домашнє насильство стається переважно через вживання алкоголю (79%) та вживання наркотичних речовин (68%).

З суттєвим відривом від них йдуть такі дві причини, як фінансові негаразди (44%) та мовчання постраждалих від домашнього насильства (42%). Також 38% громадян назвали психологічну залежність від кривдника як причину домашнього насильства. 

Цікаво, що чоловіки та жінки однаково ставили основними причинами домашнього насильства вживання алкоголю та вживання наркотиків. Разом із тим, при опитуванні жінок деякі причини лунали помітно частіше аніж при опитуванні чоловіків: мовчання постраждалих від домашнього насильства називали 49% жінок проти 35% чоловіків, психологічну залежність від кривдника та фінансову залежність від кривдника – відповідно 43% проти 32% та 35% проти 26% серед чоловіків. 

Скріншот

Нагадаємо, раніше опитування показало, що жертвами домашнього насильства стали майже 2 млн українців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme