Українці оформили вже понад 4,5 млн е-лікарняних

Станом на сьогодні українці понад 4,5 млн разів скористались послугою оформлення електронних листків непрацездатності

Журналіст стрічки новин
Українці оформили вже понад 4,5 млн е-лі…
Фото: МОЗ України

За даними Пенсійного Фонду, від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористались новою послугою. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров'я України.

Водночас дані МОЗ свідчать, що в електронній системі охорони здоров’я було створено понад 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні. 

Реформа значно спростила оформлення лікарняних: не треба збирати підписи і печаткиу, передавати документ роботодавцю, знову іти до лікарні, якщо при оформленні була допущена помилка. Тепер неточності трапляються рідше, адже лікар самостійно не вносить інформацію про пацієнта. Усі необхідні дані підтягуються автоматично.

Якщо при укладанні декларації із сімейним лікарем було допущено помилку в ПІБ, яка продублювалась у лікарняному (наприклад, пропущено букву), Фонд соціального страхування України прийме такий е-лікарняний на оплату без необхідності здійснювати заміну, аби незначні помилки не спричиняли уповільнення виплат допомоги.

Нагадаємо, в Україні станом на 1 жовтня Фонд соціального страхування виплатив за електронними листками непрацездатності майже 154 млн грн. За вказаний період Фонд соцстрахування прийняв 94 тисячі е-лікарняних.

Ще 17 квітня 2020 року Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров'я з Електронним реєстром листків непрацездатності".

У червні 2021 року в Україні запрацювали електронні лікарняні, що означає перемогу цифровізації над бюрократією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme