Українці отримають компенсацію за зруйноване росіянами житло, – Шмигаль

Уряд обіцяє компенсацію українцям, які втратили житло внаслідок бойових дій 

Редактор стрічки новин
Українці отримають компенсацію за зруйно…
Фото: ДСНС

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв українцям, чиє житло зруйнували російські загарбники, що держава відшкодує збитки.

Про це він сказав 9 березня на брифінгу, який транслював Офіс президента, передає Depo.ua.

За словами прем'єра, для отримання компенсації потрібно залишити заявку в застосунку "Дія". Реєстрація розпочнеться орієнтовно за тиждень.

"Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в "Дії". Ми вже створили Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. І щойно війна буде завершена, ми почнемо відновлювати все, що зруйнував ворог", – сказав Шмигаль.

За його словами, у "Дії" також з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення для тих, хто через війну залишився без документів – "єДокумент".

Воно міститиме паспортні дані, ІПН, а також, наскільки можна, фото. Посвідчення визнаватимуть органи держвлади, Нацполіція, військові на блокпостах. "єДокумент" автоматично буде доступний усім користувачам "Дії".

Крім того, розповів Шмигаль, уряд утворює резерв продовольства. Держава викупить зерно та інші запаси обсягом річного споживання країни коштом держбюджету. "Це дозволить забезпечити Україну достатньою кількістю продуктів харчування", – сказав прем'єр.

Нагадаємо, громадяни України, які втратили роботу через війну, можуть отримати 6500 гривень в межах програми "єПідтримка"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme