Українці таки отримають "Вовину тисячу" за COVID-вакцинацію: Рада підтримала пропозицію Зеленського

Народні депутати ухвалили законопроект, що передбачає виплату тисячу гривень для українців, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Українці таки отримають "Вовину тисячу"…
Колаж Depo.ua

Ініціатива президента Володимира Зеленського (законопроект №6297), яка у народі отримала назву "Вовина тисяча", була підтримана 253 депутатами.

Відомо, що кошти будуть виплачені громадянам на віртуальні платіжні картки через "Дію". Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, придбання книг, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком тощо, пише Depo.ua.

Програма запрацює з 19 грудня. Витратити нараховану тисячу гривень можна бути використати лише протягом чотирьох місяців. У разі невикористання так званої "Вовиної тисячі" кошти повернуться державі. Ті, хто щепився, але не мають "Дії", також зможуть отримати кошти, однак пізніше.

Тисяча гривень не буде оподатковуватись і не вплине на отримання субсидії. 

Усього на цю програму буде спрямовано 6 млрд грн: 3 млрд грн – цього року, та 3 млрд грн – наступного.

Нагадаємо, раніше "ПриватБанк" попередив користувачів про появу нової схеми шахрайства. Зловмисники отримують доступ до особистих даних під виглядом державних виплат за вакцинацію від COVID-19.

Читайте також: Як отримати "Вовину тисячу" за вакцинацію: Порядок дій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme