Українці в Афганістані: Озвучили нові дані про кількість громадян України в Кабулі 

Станом на зараз уже 120 українців хочуть повернутися з Афганістану, в якому свою владу встановили таліби, в Україну

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українці в Афганістані: Озвучили нові да…
Фото: Getty Images

Переважна більшість українських громадян та членів їхніх сімей – дружин, батьків, дітей – перебувають у столиці захопленого талібами Афганістану, місті Кабул. 

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у прямому ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua.  

"Встановили прямий зв'язок із 120 громадянами України та членами їхніх сімей. Вони виявили бажання повернутися до України", – сказав Єнін. 

Ще у понеділок, 16 серпня, таких охочих було 74 людини.

МЗС рекомендує тим українцям, які перебувають на території Афганістану та почувають себе у небезпеці, звернутися на "гарячу" лінію профільного міністерства, або у посольства в Таджикистані та Пакистані. Саме співробітники цих посольств зараз відпрацьовують шляхи евакуації українських громадян. 

Нагадаємо, раніше у МЗС України заявили, що покинути Афганістан хочуть 50 українських громадян. Здебільшого ці люди працювали у країні за приватними контактами, або ж мають афганське походження.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme