Українці визначилися, чи хочуть позачергових президентських і парламентських виборів

За проведення дострокових виборів до Верховної Ради виступають менше половини українців (46%) і майже стільки ж (44%) – проти цього

Михайло Хомченко

Про це свідчать результати дослідження Українського інституту майбутнього (УІМ) "Соціально-політичні настрої українців, Червень", передає Depo.ua.

За словами експертів, ці цифри підтверджують тенденцію останніх трьох опитувань: кількість прихильників дострокових виборів з лютого поступово падала, а кількість противників, навпаки, зростала. Нині вона зафіксувалась на цих позначках.

Крім того, більше половини громадян (55%) виступають проти проведення дострокових президентських виборів і 38% підтримують такий крок.

Як і щодо дострокових парламентських, впродовж весни настрої громадян щодо президентських виборів змінювалися в бік зменшення підтримки такого кроку. При цьому дані за червень є фактично ідентичними до травневих показників.

В УІМ наголосили, що за п’ять опитувань, проведених з лютого, зафіксувалася тенденція: з усіх регіонів саме на Донбасі настрої щодо дострокових президентських виборів є діаметрально протилежними до національних показників.

Нині частка їх прихильників становить 53% до 39% противників цього кроку. Це, зокрема, пояснюється тим, що мешканці Донбасу стабільно демонструють меншу довіру президенту Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, яким політикам та органам влади українці довіряють найбільше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua