Стало відомо, яким політикам та органам влади українці довіряють найбільше

В Україні серед всіх інститутів громадяни найбільше довіряють армії

Журналіст стрічки новин

Про це свідчать результати дослідження Українського інституту майбутнього (УІМ) "Соціально-політичні настрої українців, Червень", передає Depo.ua.

Зокрема, кількість тих, хто довіряє ЗСУ на 22% перевищує частку тих, хто не довіряє. Варто додати, що з лютого цей позитивний баланс довіри збільшився майже удвічі – з +12 % до +22%. 

Інші українські інститути, хоча і покращили свої показники, все одно мають негативний баланс довіри.

Серед них порівняно кращі показники і досі демонструють ЗМІ (-24%) та патрульна поліція (-28%).  

Найгірші показники довіри, як і зафіксовано у попередніх опитуваннях, мають Верховна Рада (-71%) та Антикорупційний суд (-70%). НАБУ та САП повторюють результати попередніх досліджень – нині мають баланс довіри -63% .

На відміну від інститутів, жоден з політиків або діячів не має позитивного балансу довіри. 

Однак з лютого сталися доволі помітні зміни щодо довіри до окремих політиків. Найбільш значимою є зміна довіри до президента Володимира Зеленського: нині йому довіряють 36% громадян і  баланс довіри до нього становить -24%, тоді як у лютому він був суттєво більший (-38%).  Порівняно з травнем, показник довіри-недовіри до президента дещо погіршився (тоді він становив –18%).

Друге місце посів спікер Дмитро Разумков, різниця довіри-недовіри якого складає -31% (у лютому -36%). На третій сходинці секретар РНБО Олексія Данілов з -34%. Цей розподіл зберігається протягом останніх кількох місяців.


На порівняному четвертому місці, як і місяць тому, ЮрійБойко, а також нещодавно призначений голова МОЗ – Віктор Ляшко. У обох баланс довіри становить -41%. 

Найгірші показники довіри демонструє Петро Порошенко (-62%) та Віктор Медведчук (-60%).

Молодші респонденти, як і в усіх попередніх опитуваннях демонструють набагато більшу довіру до президенту Зеленського – 48% порівняно з представниками старшого покоління – 32%. 

Крім того, Донбас вже традиційно є для президента найгіршим макрорегіоном за довірою – лише 25% йому довіряють і три чверті тамтешніх мешканців не довіряють.

Нагадаємо, згідно з іншим опитування, більше половини українців не схвалюють дії президента Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme