Українці з 14 лютого можуть сплатити за комуналку ковідною тисячею

З понеділка, 14 лютого, вакциновані від коронавірусу українці старші 60 років та люди з інвалідністю І і ІІ групи можуть сплачувати за комунальні послуги тисячею з "єПідтримки"

Журналіст стрічки новин
Українці з 14 лютого можуть сплатити за…
Фото: Depo.ua

Також українці від 14 років отримали можливість передплатити друковані видання на "Укрпошті". 

Про це пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства цифрової трансформації.

Збільшився й термін використання коштів – тепер їх можна буде витратити впродовж дев'яти місяців із дня зарахування. Раніше термін становив чотири місяці.

Зазначається, на сьогодні в межах "єПідтримки" було подано понад 8,6 млн заявок та оформлено 9,7 млн карток. Українці вже витратили 3 млрд гривень.

Нагадаємо, ініційована президентом України програма "єПідтримка" спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це сфери культури, спорту, пасажирських перевезень тощо.

19 грудня 2021 року державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, запрацювала офіційно.

Кошти може отримати кожен громадянин України, котрий досяг 14 років і має в застосунку "Дія" "зелений" сертифікат про вакцинацію від коронавірусу.

24 січня 2022 року Зеленський повідомив, що вакциновані від коронавірусу бустерною дозою українці отримають додатково 500 грн у межах програми "єПідтримка".

Читайте також: Перелік бізнесів "єПідтримки" розширили: Де і кому тепер можна витратити "тисячу Зеленського"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme