Українці з 16 січня зможуть отримати безкоштовні LED-лампи

В Україні з 16 січня стартує бета-тестування програми безоплатного обміну старих лампочок на енергозберігальні LED-лампи

Журналіст відділу новин
Українці з 16 січня зможуть отримати без…
LED-лампи

Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Depo.ua.

На першому етапі уряд планує замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах України. Приблизно через два тижні проєкт запуститься у звичайному режимі по всій країні.

Кожен українець зможе подати заявку через "Дію", а тоді — отримати п'ять нових ламп у найближчому відділенні "Укрпошти".

У Мінекономіки пояснювали, що заміна ламп дасть змогу країні заощадити електроенергію в пікові години. А заміна старих ламп на 50 мільйонів LED-лампочок розвантажить роботу реактора атомної електростанції.

Профінансує програму Євросоюз. Там уже оголосили, що закуплять для України приблизно 30 мільйонів світлодіодних лампочок.

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, 5, 16, 29 та 31 грудня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

В "Укренерго" зранку 10 січня повідомляли, що всі регіони отримали ліміти споживання, які діють упродовж усієї доби — з 00:00 до 24:00. У багатьох областях через перевищені ліміти станом на 10:00 уже аварійно вимикали світло.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme