Українці знову можуть вільно їздити до Угорщини: Які документи потрібно

Угорщина зняла обмеження щодо перетину кордону для громадян України

Журналіст стрічки новин

З 7 серпня країна скасувала посилені правила в'їзду. Тепер, щоб потрапити до Угорщини, українцям потрібно виконати вимоги, визначені Кодексом Шенгенських кордонів. Зокрема, йдеться про необхідність мати біометричний паспорт/візу, медичну страховку, яка діє на території Європи й фінансове забезпечення.

Виключенням наразі є авіаційний транспорт: додатково вимагається негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який повинен бути зроблений не пізніше ніж за 72 години на момент в’їзду, інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

Також громадяни України можуть надати український чи угорський сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років).

Водночас у людей, які їдуть транзитом, на кордоні можуть додатково вимагати документи, які підтверджують право на в’їзд.

Нагадаємо, на початку серпня угорське консульство в Ужгороді почало видавати паспорти вакцинації щепленим закарпатцям. Відомо, що 1 липня угорський уряд надав можливість мешканцям Закарпаття вакцинуватися від коронавірусу однодозовою вакциною Janssen американської компанії Johnson & Johnson.

Мобільні пункти вакцинації розміщені в спеціальних автобусах на угорському боці на залізничному пункті пропуску "Чоп – Загонь", а також на КПП "Косино – Барабаш" та "Дзвінкове – Лоня". Отримати щеплення можуть мешканці області старші 18 років незалежно від національності. Для цього потрібен закордонний паспорт громадянина України та довідка з місцем реєстрації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme