Українцям рекомендують не їздити до семи країн Африки через новий коронавірус

Міністерство закордонних справ України оприлюднило рекомендації громадянам у зв'язку з поширенням у Африці нового штаму коронавірусу

Редактор стрічки новин
Українцям рекомендують не їздити до семи…
Фото: Рixabay

МЗС у зв'язку з поширенням коронавірусу штаму "Омікрон" рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті українського дипломатичного відомства, передає Depo.ua.

 

В МЗС додали, що українці, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання, бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття до України.

 

Також у відомстві рекомендують стежити за повідомленнями авіаперевізників у зв’язку із можливими змінами рейсів і запровадженнями додаткових протиепідемічних заходів.

 

У Посольстві України в ПАР відкрили цілодобову гарячу лінію для надання консульської допомоги: +27 681 987 112. Електронна пошта: emb_za@mfa.gov.ua.

 

Українські громадяни також можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію МЗС України: +38 044 238 1657. Електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації.  Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини та поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має багато мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через штам "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme