Українцям видаватимуть по два COVID-сертифікати: У чому їхня різниця

Щеплені від коронавірусу українці отримають два сертифікати – зовнішній і внутрішній, які відрізнятимуться між собою

Журналіст стрічки новин
Українцям видаватимуть по два COVID-серт…
Скріншот

Якщо зовнішній сертифікат вакцинації від коронавірусу дасть змогу подорожувати українцям за кордон, то внутрішній – дозволить уникнути обмежень на випадок введення жорсткого локдауну.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу 20 серпня, міжнародний сертифікат вакцинації міститиме більше медичної інформації, пише Depo.ua.

"Для того, щоб європейські колеги могли все перевірити – і візуально, і технічно. Там немає фото. Такі стандарти технічної документації Європейського Союзу", – зауважив міністр.

COVID-сертифікат

Водночас, наголосив Федоров, у внутрішньому COVID-сертифікаті менше медичної інформації, однак там є фото. Цей документ можна буде перевіряти через QR-код без спеціального обладнання.

Як згенерувати сертифікат в додатку "Дія"

В оновленій версії "Дії" потрібно буде натиснути "Послуги" і обрати "COVID-сертифікат", далі "Отримати сертифікат".

За допомогою "Дія.Підпис" підписати запит на передачу даних з ЕСОЗ в "Дію" .

Скільки діятиме COVID-сертифікат

Терміни актуальності прописані відповідно до міжнародних вимог. У більшості країн він діятиме 180 днів з дня генерації. Україна також визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, які приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Нагадаємо, що 19 серпня Європейський Союз офіційно визнав, що українські сертифікати вакцинації від коронавірусу у застосунку "Дія" відповідають його зразку.

Відомо, що сертифікат вакцинації від коронавірусу є документом у додатку "Дія", який підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в "Дії". 

14 липня Європейський Союз включив Україну до так званого "зеленого списку" країн і рекомендував скасувати обмеження на подорожі українців. Водночас громадянам рекомендували перевіряти актуальну інформацію перед поїздкою на спеціальній інтерактивній карті МЗС, а також ознайомитись із відповідями на поширені питання про подорожі за кордон у 2021 році.

Читайте також: Ресторани – для щеплених: Які обмеження чекають на українців у Європі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme