Україну розділять між собою дощі та спека: Якою буде погода 5 серпня 

У четвер, 5 серпня, у більшості західних і північних регіонів України пройдуть дощі з грозами, а от південно-східні області потерпатимуть від спеки

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Україну розділять між собою дощі та спек…
Фото: Рixabay

Синоптики також попереджають, що в передостанній робочий день тижня у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях грози. Тут сформуються потенційно небезпечні погодні умови.

А от у східних областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Укргідрометцентр

На сході країни температура повітря вдень підніметься до +30+33 градуси Цельсія. Вночі стовпчик термометру опуститься до позначки в +16+19 градусів Цельсія. Вночі та протягом дня – без опадів.

На півдні вдень буде +27+33 градуси Цельсія. Вночі ртутний стовпчик покаже +17+20 градусів. Уночі та вдень – без опадів.

У центральних областях вдень 5 серпня прогнозують +27+29 градусів Цельсія. Вночі термометр покаже +15+17 градусів. Уночі та вдень очікується сонячна та бездощова погода. 

У західних областях вдень буде +23+27 градусів Цельсія, вночі стовпчик термометру опуститься до позначки у +13+17 градусів. Протягом доби очікують дощ із грозою.

На півночі країни вдень 5 серпня прогнозують +25+27 градусів Цельсія. Уночі стовпчик термометра покаже +16+18 градусів. Протягом доби – грозові дощі. 

У Києві в четвер, 5 серпня, хмарно. Уночі та протягом дня дощитиме.

Температура в столиці вдень триматиметься на позначці у +25+27 градусів Цельсія. Вночі стовпчик термометра покаже +16+18 градусів. 

Синоптична карта України на 5 серпня

Фото: Укргідрометцентр 

Нагадаємо, нещодавно вчені попередили про загрозу аномальної спеки. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme